Escriure en NEGRE. INTRODUCCIÓ al génere NEGRE i POLICIAL

Escriure en NEGRE. INTRODUCCIÓ al génere NEGRE i POLICIAL
Objectius

El curs és eminentment pràctic i pretén familiaritzar-nos amb el gènere negre i policial i les seves variants. Conèixer i posar en pràctica les eines narratives que li són pròpies i dotar-nos dels elements per estructurar un relat negre o policial.

 

Metodologia

Les sessions presencials combinen:

1) Una part teòrica

2) La lectura de fragments dels clàssics del gènere i de les veus innovadores sobre el tema de cada sessió

3) La posada en pràctica individual de cada alumne amb exercicis sobre el tema tractat

4) El comentari i col·laboració entre tots els companys del grup.

En les sessions online, els alumnes hauran de presentar i comentar exercicis de redacció encarregats al final de cada sessió.

També es proposarà una lectura d'una obra o fragment del gènere prèvia a cada sessió presencial. Es comptarà amb la visita d'autors del gènere per intercanviar amb els alumnes la seva experiència.

Professor
David Marin

David Marin

davidmarinrubio@gmail.com

David Marín Rubio és periodista i escriptor. Ha publicat la novel·la negra Mala lluna (RBA) i, amb Marta Alòs, el llibre de relats eròtics Amb X de sexe (Pagès Editors).

Ha realitzat tallers literaris a Balaguer, col·labora amb l'Escola d'Escriptura de Lleida i és articulista a El Punt Avui.

Programa

1. Una mirada a la foscor: Novel·la negra i novel·la policial. Retrats obscurs de la societat. Els punts de vista narratius en el gènere negre. Mentides que amaguen veritats: les estratègies narratives i l'ocultació. Quan atrapar el lector, i quan deixar-lo anar.

2. Els sospitosos habituals: Herois i antiherois. El detectiu al llarg de la història. Assassins a sang freda, policies, confidents, falsos culpables i innocents que no ho són tant. La novel·la negra com a retrat social. La construcció dels personatges i els seus conflictes.

3. Preparant el cop perfecte: De la idea a la trama. Els diferents nivells de lectura. El misteri, els girs de la trama i la creació de suspens. El relat policial com a mecanisme de rellotgeria, el relat negre com a retrat d'individus i societats en conflicte.

4. El lloc del crim. Escenificació i resum, acció i descripció. Els ritmes narratius i l'ús del llenguatge en el gènere negre.

5. Una vista als arxius: La documentació. Les tècniques policials, forenses i criminals, la localització dels escenaris. Crims reals i crims inventats. La generació d'idees.

 

 • Període: 30 h
 • Professorat: David Marin -
 • Horari:

  Les classes presencials tindran lloc a partir del dia              repartides en cinc sessions de quatre hores cadascuna. Dilluns alterns. De les quatre a les vuit del vespre.

   

  La resta d'hores se seguiran a través del Campus Virtual.

 • Lloc: Llibreria Punt de Llibre Cr Bisbe Messeguer, 11 LLEIDA
 • Coordenades GPS: 41.614687 - 0.617768
 • Data límit de matriculació: 0000-00-00
 • Preu: 255 €

Comparteix aquest curs:

Escola d'Escriptura de Lleida, SCP. CIF J25801051

Avís legal | Drets d'autor | Política de privacitat

Desenvolupat per Imatgestió