MarcelĀ·la Andreu

MarcelĀ·la  Andreu

Llicenciada en Filosofia i Lletres (UAB), DEA en Lingüística Computacional (UAB), màster en Tractament Informàtic del Llenguatge (UAB), especialitzada en Enginyeria de la Formació i Metodologies de la Formació en l’Empresa (UPC), i postgraduada en Direcció de Comunicació, especialitat Branding i Comunicació Integrada en el Màrqueting Mix (UOC). Periodista col·legiada. Membre de la SEL, societat col·laboradora del CSIC.

És l’artífex i directora de Sui Generis Comunicació Creativa de serveis, formació, i consultoria i assessorament en comunicació. És professora de Comunicació i Periodisme Audiovisuals a la Universitat de Lleida, i de Creativitat a la Business School de la Universitat Oberta de Catalunya, on també ha impartit docència sobre Multilingüisme, Ciberespai i TIC, i conferències sobre la situació actual del català. Compta amb més de 20 anys d’experiència docent i gestió de plans de formació contínua i ocupacional en empreses, entitats i administracions locals, autonòmiques i estatal. Ha estat examinadora de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC). És l’autora de l’adaptació de continguts i programa del nivell de Suficiència del CPNL per a l’EAPC.

www.suigeneriscreativa.com

 

Contacta

mandreu@suigeneriscreativa.com            www.suigeneriscreativa.com            

Ressenyes

Ha publicat articles periodístics per a diferents mitjans escrits: Diari de Lleida, Nou Diari, L’Avenç, Lo Raier..., i actualment ho fa per als seus clients. Ha corregit, traduït i redactat publicacions per a diverses institucions i editorials: El patrimoni cultural de la Diputació de Lleida, El fons pictòric de la Diputació de Lleida (Diputació de Lleida, correcció i redacció, respectivament); Manuales GAT (UOC, traducció); Gran teatre del Liceu (L’Avenç, traducció); Els misteris del Pedraforca, Història de Lleida. S. XVII, Història de Lleida. S. XVIII (Pagès, correcció), i contes del Premi Noma de la Unesco (Shinseken Limited, traducció). En l’entorn acadèmic, és autora i coautora d’estudis com “Los correlatos acústicos del acento en las vocales del español”, Revista española de lingüística; “Correlatos acústicos, síntesis y percepción del acento en las vocales del español. Habla de laboratorio y habla continua”, Revista española de lingüística;  “Acoustic Description of Spanish Approximants in Laboratory Speech and in Continuous Speech”, XII International Congress of Phonetic Sciencies; “Descripció fonètica dels sons africats en el català nord-occidental”, Anuari del Centre d’Estudis del Pallars Collegats; "L'ensenyament de la pronunciació del català com a segona llengua", Articles de didàctica de la llengua i de la literatura; testos d’avaluació dels conversos de text a parla de Teléfonica per al català i el castellà (Telefónica I+D) i Test d'avaluació de la competència fonètica (TACFON) al final del Cicle Inicial d'Educació Primària (UAB), entre altres.

En l’àmbit de la comunicació, ha estat directora de Comunicació i Relacionals Institucionals del consorci GLOBALleida, i cap del Gabinet de Premsa de la Universitat de Lleida. Actualment, desenvolupa projectes, entre altres clients, per a la Universitat de Lleida, i la Cambra de Comerç de Lleida i de Tàrrega; col·labora amb entitats dedicades a l’emprenedoria com Ship2B, i contribueix en l’estratègia de comunicació d’iniciatives territorials com la Casa de l’Ós d’Isil i d’àmbit europeu com el projecte PirosLife.

 

 

Escola d'Escriptura de Lleida, SCP. CIF J25801051

Avís legal | Drets d'autor | Política de privacitat

Desenvolupat per Imatgestió